Doğadan En İyisi
İREKS’ten haberler:
dünya çapında güncel bilgiler

Ensaimada – Mallorca’dan bir lezzet

Öncelikle: Ensaimada, ilk olarak 17. yüzyıldan kalma belgelerde bahsedilen bir Mallorca unlu mamuldür. Ensaimada, uzun zaman önce şenliklerde geleneksel olarak pişirilirdi. Yıllar geçtikçe giderek popüler hale gelmiş Mallorca’ya özgü bu ürün günümüzde uluslararası çapta tanınmaktadır.

Biliyor muydunuz?…
…Ensaimada birçok çeşit olarak üretilmektedir. Reçetemizdeki gibi sade olabildiği gibi dolgulu olarak da, genellikle bir İspanyol balkabağı reçeli olan cabell d'àngel (melek tüyü) dolgusuyla, sunulmaktadır. Yanında bir fincan sıcak çikolata ile güzel gider.

Ensaimada nasıl tüketilir? Mallorca’da Ensaimada doğrudan ısırılarak yenilmez. Bilakis, tek tek parçalar koparılır ve ardından kahveye batırılır.

Farklı lezzet arayanlar için: Tuzlu sevenler için Ensaimada, sobrasada adı verilen kırmızı biber dolgulu olarak da mevcuttur. Ancak, bol şeker ile servis edildiği için yine de tatlıdır.

 

MONDO LIEVITO MADRE ile: Lievito Madre’miz, Ensaimada’nın içerisinde kullanıldığında, klasik şekerli mayalı ürünlerde görülen tel tel ayrılmayı sağlar ve birçok kişide lezzet hatıraları uyandırır. Ayrıca, Ensaimada’yı oldukça hafif ve yumuşak yapmaktadır. Mallorca tarzı bu unlu mamul ile müşterilerinizi şaşırtın!

Reçeteye buradan ulaşabilirsiniz