Doğadan En İyisi
İREKS’ten haberler:
dünya çapında güncel bilgiler

Durum Buğday Ekmeği – Klasik ama farklı

Öncelikle: durum buğdayı esas olarak makarna üretiminde kullanılan bir  bileşen olarak bilinmektedir. Ancak kendisini ekmekte de en iyi şekilde göstermektedir! Altın sarı renginde iç yapısı ve hafif mısır patlağı nüansları, durum buğday ekmeğimizi özel kılmaktadır!

Biliyor muydunuz?
Durum buğday ekmeğine  İtalya'da "pane di grano duro" denilmektedir ve fırınların mutlak klasiklerinden biridir. Klasik çiftçi ekmeği ülkenin her yerinde bulunmaktadır. Geleneksel olarak, durum buğdayından dolayı kalın bir kabuğa ve iri gözenekli yapıya sahiptir. Akdeniz lezzetine sahip bir ürün çeşidi için oldukça mükemmel!
 
Farklı lezzet arayanlar için: Durum buğday ekmeğini krem peynir, kurutulmuş domates, roka ve birkaç kavrulmuş çam fıstığı ile Akdeniz usulü bir atıştırmalık olarak sunmaya ne dersiniz?
İpucu: Özel çizgi tekniği ile durum buğday ekmeğinizi tezgahta inanılmaz göz alıcı hale getirebilirsiniz. Durum buğday ekmeğimizi nasıl pişirdiğimizi görmek için ‘’Dekoratif Ekmek’’ isimli videomuza göz atabilirsiniz

 

MONDO LIEVITO MADRE ile: Lievito Madre’miz durum buğday ekmeğin içerisinde kullanıldığında, özellikle yumuşak bir iç yapı, klasik bir Akdeniz aroması ve çıtır kabuk yapısı sağlamaktadır.

Reçeteye buradan ulaşabilirsiniz