Doğadan En İyisi
İREKS’ten haberler:
dünya çapında güncel bilgiler

Panettone – “Yılbaşı yolda”

Öncelikle: Panettone mükemmel bir klasik İtalyan usulü yılbaşı unlu mamulüdür. Geleneksel olarak meşhur kahverengi kağıt kalıbında pişirilmektedir ve bu kalıp hem çok pratiktir hem de meyveli keke kendine özgü kubbeli şeklini vermektedir.

Biliyor muydunuz? Panettone, yumuşak ve kabarık yapısı nedeniyle pişirildikten sonra soğutulurken çökmemesi için baş aşağı asılır. Öyle olduğunda bu şekilde görünecektir: https://youtu.be/xxH2deV8dJw

Uygulama şekli: Panettone genelde eşit parçalara bölünerek servis edilmektedir ve klasik İtalyan sıcak tatlı içecekler eşliğinde sunulur.

Farklı lezzet arayanlar için: Panettone gerçekten de çok yönlü bir üründür.  Klasik meyveli karışımının dışında farklı şekillerde çalışılabilmektedir. Kışın çikolata dolgusu iyi bir fikir olurken, yazın vişneli Antep fıstığı karışımı çok iyi gitmektedir. Sonbahar içinse tarçınlı erik karışımını önermekteyiz. Yani Panettone sadece yılbaşına özgü değildir!


 

MONDO LIEVITO MADRE ile: Lievito Madre’miz Panettone’nin içerisinde kullanıldığında, İtalyan usulü pastacılık ürünlerinden bildiğimiz klasik kat kat ince yapının ve esnekliğin oluşmasını sağlamaktadır. Ayrıca hafif eriyen iç yapıyla benzersiz fermantasyon aromalarının birbirileriyle uyumunu şekillendirmektedir.
Artık yılbaşı için hazırız!