Öncelikle: pizzayla yakın ilişkisinden dolayı Focaccia’ya muhtemelen aşinasınızdır. Riviera’dan gelen bu ürünün, günümüzde İtalya’nın her yerinde farklı çeşitleri mevcuttur.
Biliyor muydunuz?
Liguria'daki Recco'da focaccia con formaggio, Mayıs ayının dördüncü Pazar günü kutlanmaktadır. Aynı zamanda şehrin fırınları, bir gün boyunca peynirli pideleri ücretsiz olarak dağıtmaktadır. Bu gelenek 12. yüzyıla kadar uzanmaktadır. O dönemde şehrin çiftçileri, su, un, yağ ve peynirden başka hiçbir şeyleri olmayan iç bölgelere çekilmek zorunda kalmışlardır.
Uygulama şekli: Klasik bir Focaccia; zeytin, soğan, patates veya ançüez gibi çok basit malzemelerle süslenir.
Mevsime uygun: Focaccia, barbekü için oldukça uygundur; çünkü sulu bir bifteğin yanı sıra, ızgara sebzeler ve Hellim peyniri ile de muhteşem bir uyum sağlamaktadır.
Farklı lezzet arayanlar için: Focaccia’nın süslemesi söz konusu olduğunda tek sınırınız hayal gücünüzdür. Örneğin, taze meyve ve çikolatadan oluşan tatlı çeşidiyle müşterilerinizi şaşırtmaya ne dersiniz?
Focaccia’mızı nasıl pişirdiğimizi görmek için videoya göz atabilirsiniz.