Doğadan En İyisi
İREKS’ten haberler:
dünya çapında güncel bilgiler

Ciabatta – Gözenekli ve lezzetli

Öncelikle: Ciabatta İtalya’da mutlak klasiklerden biridir. Kendine özgü çıtır kabuk yapısı, iri gözenek yapısı ve üzerindeki un katmanı ile rustik bir tarzda karşımıza çıkmaktadır.
Bu arada; Ciabatta, “terlik” olarak tercüme edilir ve bu ismini yapısının bir terliği anımsatmasından alır.

Biliyor muydunuz?
Ciabatta geçen yıl 40 yaşına girdi. Arnaldo Cavallari'nin Fransız bagetinden ilham alarak Ciabatta’yı 1982 yılında Veneto'daki bir fırında icat ettiği söylenmektedir.

Bilmeye değer: Hamurun yumuşaklığı sizi şaşırtmasın. Unlu mamule benzersiz lezzetini kazandırmak için, yumuşak olması önemlidir.

Farklı lezzet arayanlar için: Ciabatta hamurundan harika pizzalar da yapılabilir! Hamuru, yuvarlak veya kare şeklinde işleyip üzerini istediğiniz malzemeler ile süsleyebilirsiniz. Tezgahınız için özel bir atıştırmalık – neden olmasın?


 

MONDO LIEVITO MADRE ile: Lievito Madre’miz Ciabatta’nın içerisinde kullanıldığında, nemli bir iç yapı, yumuşak ve iri gözenekler ve elbette çıtır kabuk yapısı sağlamaktadır.  

Reçeteye buradan ulaşabilirsiniz