Doğadan En İyisi
İREKS’ten haberler:
dünya çapında güncel bilgiler

Colomba – Paskalya için bir barış güvercini


Öncelikle: Colomba, klasik bir İtalyan Paskalya hamur işidir ve özellikle yılbaşının olmazsa olmazı Panettone’nin eşi olarak düşünülür. Colomba, özel bir kalıp kullanılarak, sembolik olarak, barış güvercini şeklinde pişirilir. Colomba, geleneksel olarak Paskalya’da hediye olarak verilmesinin yanı sıra; sade, tereyağı veya reçel ile birlikte atıştırmalık tüketilir.

Bilmeye değer: İşlerken, hamurun yeterince uzun süre mayalanmasına mutlaka dikkat edilmelidir. Colomba’yı, olması gerektiği gibi, hafif yumuşak elde etmenin yolu budur.

Farklı lezzet arayanlar için: Colomba’mızı meyve yerine çikolata dolgulu da deneyebilirsiniz. Emin olun ki bu şekilde de mükemmel bir lezzet yakalayacaksınız!

Colomba’mızı nasıl pişirdiğimizi görmek için videoya göz atabilirsiniz.

 

MONDO LIEVITO MADRE ile: Lievito Madre’miz Colomba’nın içerisinde kullanıldığında, Akdeniz mayalı ürünlerinde görülen klasik tel tel ayrılmayı sağlamaktadır. Ayrıca, gözenekli ve yumuşak bir iç yapı oluşmaktadır.

Reçeteye buradan ulaşabilirsiniz