Doğadan En İyisi
İREKS’ten haberler:
dünya çapında güncel bilgiler
Türkçe> HABERLER> Special 2021: „Blanc et Noir“

Special 2021: „Blanc et Noir“

„Blanc et Noir“ [Fransızcada „Beyaz ve Siyah“] 2021 yılı IREKS takvimimizin başlığıdır. Sadece göze hitap etmekle kalmayan, aynı zamanda özel şekilleriyle lezzeti de etkileyen yaratıcı unlu mamullerini aydan aya keşfedin. Siyah beyaz çekimler, küçük unlu mamullerin büyüleyici ayrıntılarını sanatsal bir şekilde vurguluyor.

 

„Blanc et Noir” reçeteleri

 

Ocak: Mohnzöpfchen (Haşhaşlı Örgü)

Şubat: Bagels

Mart: Doppelsemmel (İkili Roll)

Nisan: Pão Francês

Mayıs: Krustis

Haziran: Rosenbrötchen

Temmuz: Rosetta Soffiata

Ağustos: Simit

Eylül: Laugenbrezeln

Ekim: Schrippen

Kasım: Seelen

Aralık: Brötchen Typ „Ferrarese“

 

Dünyadaki tüm fırınlarda her çeşitten küçük unlu mamuller mevcuttur.  Bunların, çoğu zaman bölgesel veya tarihi bir bağı vardır ve zorlu imalatları ve sanatsal işlemleri sebebiyle iyi bir fırının kimliği olarak bilinirler. Başarılı küçük unlu mamullerle dolu bir fırın, fırıncıyı neşelendirir ve farklı bir gururla dolmasını sağlar. Pişirme tamamıyla gönül işidir!

Takvimimizin sizleri her ay yeniden küçük unlu mamullerin sanatsal dünyasına kaçırmasına ve sizi pişirme sevgisiyle büyülemesine izin verin. Işık ve gölge oyunlarıyla, unlu mamullerin ayrıntıları özellikle ortaya çıkarılıyor. Siyah-beyaz fotoğraflar sayesinde, örneğin Schrippe’nin veya Brezilyan Pão Francês’in hacmi olağanüstü bir şekilde vurgulanıyor. Bunlarla beraber İtalyan spesiyalitesi Rosetta Soffiata’nın iç yapısındaki tipik büyük boşluk veya Rosenbrötchen’nin güzel kabuk yapısı gibi ayrıntılar da dikkatleri üzerine çekiyor.

İlgili reçeteyi sizlere her ayın başında web sitemizde sunmaktayız. Ayrıca YouTube kanalımızda unlu mamul üretiminin ve fotoğraf prodüksiyonunun özel çekimlerini gösteren 12 kısa videolar yayınlanacaktır. Açılsın sahne ışıkları!