Gün geçtikçe çölyak, yani tahılların proteini olan glutene karşı intolerans gösteren kişi sayısı artmaktadır. Glutensiz fırıncılık ürünleri ile bu insanlar da ekmeksiz veya keksiz beslenmek zorunda değil.
Tahıl, bütün gıda maddeleri içinde en sağlıklı olanlardan biri kabul edilir. Ancak, tahıl ürünleri herkes için uygun değildir. Aksine çölyak hastalığı olan kişiler için, tüketimi sağlık sorunlarına yol açabilir. Etkilenen kişilerin, gluten intoleransı vardır.
Gluten; buğday, dinkel, çavdar, arpa ve yulaf gibi çeşitli tahıllarda bulunan bir çeşit proteindir. İREKS’in ürün yelpazesinde bulunan glutensiz özel karışımları sayesinde, intolerans ya da buğday alerjisinden muzdarip insanlar ekmeksiz yada keksiz beslenmek zorunda değil.
Sizin fırınınızda glutensiz fırıncılık ürünlerinin üretimi söz konusu mu? O halde lütfen bizimle iletişim kurunuz. Uzmanlarımız ile birlikte, sizin için en uygun ürünü bulalım.