Doğadan En İyisi
IREKS’in dünyasına hoş geldiniz
Türkçe> HAKKIMIZDA> Gizlilik Politikası

Gizlilik Politikası

Son güncelleme: Mart 2019

Sitemizi ziyaretinizden dolayı mutluluk duyar, firmamıza, ürünlerimize ve hizmetlerimize göster-miş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz. Kişisel bilgilerinizin yüksek sorumluluk anlayışıyla değer-lendirilmesi, bizim açımızdan büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle, size ait bilgilerin kullanılması esnasında, veri koruma düzenlemelerine uygun hareket edildiğini ziyaretin güvenli bir şekilde gerçekleşmesi ve kendinizi rahat hissetmenizi sağlamak adına belirtmek isteriz.

Verilerin kaydedilmesi

Genel olarak, IREKS Grubu internet siteleri, kişisel bilgilerinize ihtiyaç duyulmadan kullanılabilmektedir. Sayfalarımızı ziyaret ettiğinizde, otomatik olarak internet hizmet sağlayıcınızın IP adresleri, ziyaret ettiğiniz önceki sayfa, ağ sunucusundan giriş yaptığınız sayfalar ve ziyaret tarihi ile süresine ait bilgiler kaydedilmektedir. Bu bilgilerin kimlik tespitinde kullanılması mümkün olmakla birlikte, verilerin veya verilerden elde edilen diğer bilgilerin hiçbir şekilde kişisel değerlendirme amacıyla kullanılmadığını ve üçüncü kişilere iletilmediğini garanti ederiz. Kaydedilen veriler yalnızca internet sitelerimizin kullanıcılarımız açısından daha gelişmiş hale getirilebilmesi yolunda, istatistiksel amaçlarla değerlendirilmektedir.

Kişisel verilerinizin korunmasına önem veriyoruz

Kişisel verilerinizin korunması bizim için son derece önem taşımaktadır. Kişisel Verilerin Korunması Kanunu hükümlerine uymak bizim için olağan bir durumdur.

Hangi verileri ne zaman topladığımızı ve işlediğimizi ve bunları nasıl kullandığımızı bilmenizi isteriz. Dış hizmet sağlayıcılarımız ve tarafımızca gözlemlenen veri korumayla ilgili koşulların sağlanması konusunda teknik ve organizasyonel önlemler alınmıştır.

Kişisel veriler

Kişisel veriler kimliğiniz ile ilgili bilgilerdir. Bunlar örneğin isim, adres, telefon numarası ya da e-mail adresi gibi verilerdir.

Bizim internet sayfalarımızı kullanmak için genel olarak kişisel verilerinizi açıklamak durumunda değilsiniz.

Ancak istenilen hizmetleri sağlayabilmek için, belirli durumlarda isminize, adresinize ve diğer bazı bilgilerinize ihtiyacımız bulunmaktadır.

Aynı durum örneğin bilgilendirici materyal gönderimi için veya bireysel soruların cevaplandırılması için de geçerlidir.

Gerekli olduğu durumlarda sizi konuyla ilgili uyarmaktayız.

Bunun dışında sadece bize kendi isteğinizle veya internet kullanımınız sayesinde otomatik olarak tarafımıza sunduğunuz verileri (örneğin çerezler, sunucu bilgileri) topluyor, işliyor veya kullanıyoruz.

Servis hizmetlerinden yararlandığınız müddetçe, sadece bu hizmetlerin sağlanması için gerekli olan veriler toplanır, işlenir ve kullanılır.

Sizlerden bunların dışında bilgi talep ettiğimiz takdirde, bunlar isteğe bağlı vereceğiniz bilgiler olacaktır.

Kişisel verilerin toplanması, işlenmesi ve kullanımı sadece talep edilen hizmet veya desteğin sağlanması ve işletmenin yasal çıkarlarının korunması amacıyla gerçekleşir.

Amaca yönelik kullanım

Online olarak bize sunduğunuz kişisel verileriniz sadece tarafınıza iletilen amaçlar doğrultusunda toplanır, işlenir ve kullanılır. Kişisel verileriniz, gerekli izniniz olmadığı sürece üçüncü kişilerle paylaşılmaz.

Kişisel verilerinizin toplanması, işlenmesi ve kullanımı, ayrıca yetkili devlet kurum ve kuruluşlarına sunulması sadece ilgili yürürlükteki kanunlar çerçevesinde veya mahkeme kararlarıyla buna zorunlu kılınmamız durumunda gerçekleşir.

Kişisel verilerin amacının belirlenmesi

Yönlendirdiğiniz soruları cevaplandırmak, taleplerinizi işleme almak veya belirli bilgilere ya da tekliflere erişiminizi sağlamak amacıyla beyan ettiğiniz kişisel verilerinizi toplar, işler ve kullanırız.

Ayrıca müşteri ilişkilerinin sağlıklı tutulabilmesi amacıyla, işletme faaliyetleriniz için yararlı olabilecek ürün seçenekleri hakkında size bilgi vermek veya online anket yapabilmek ya da müşterilerimizden gelen talep ve istekleri daha iyi karşılayabilmek için, tarafımızdan ya da görevlendirdiğimiz hizmet sağlayıcısı tarafından kişisel verilerin toplanması, işlenmesi ve kullanılması gerekebilir.

Kişisel verilerinizi ne üçüncü kişilere satar, ne de herhangi başka bir şekilde pazarlarız.

Bülten

Bir bülten sunduğumuzda ve siz de bu bültene üye olduğunuzda, kişisel verilerinizi ve isteğe bağlı olarak verdiğiniz bilgileri toplar, işler ve kullanırız. Bülten için yaptığınız üyelikle bunun için onayınızı vermiş olursunuz. Bülteni almak istemiyorsanız her bir bültenin sonunda yer alan iptal bağlantısını kullanarak her zaman iptal edebilirsiniz.

Bülten için üyelik başvurusu yaptığınızda size bir onay maili gönderilir. Bu mailde başvurunuzun onayı için bir bağlantı bulunur. Sadece bu bağlantı üzerine tıklandıktan sonra verileriniz bültenimiz aracılığıyla reklam ve pazarlama amacıyla uygun ölçüde kullanılır.

İletişim / İletişim formu

İletişim forumu üzerinden bizlerle iletişim kurduğunuz takdirde, başvuru sayfasında belirttiğiniz verileri toplar ve işleriz. Bunları istenen bilgilerin hazırlanması için veya tarafınızca talep edilen hizmetlerin gerçekleştirilmesi için kullanırız, örn. ürün portföyümüz ile ilgili bilgi aktarımı ve danışmanlık hizmeti verilmesi gibi.

Korumalı erişim alanı için kayıt

İnternet sayfalarımızda korumalı bir erişim alanı sunduğumuzda ve siz bu alana giriş yaptığınızda, sayfamıza yaptığınız ziyareti takip edebilmek ve değerlendirebilmek için, kişisel verilerinizi dağıtmaksızın toplar, işler ve kullanırız. Yaptığınız kayıt işlemi ile bu durum için onay vermiş olursunuz. Bu işlemi istemiyorsanız, "iletişim" alanında belirtilen e-mail adresine bir bilgilendirme göndererek, bu erişimi her zaman iptal ettirebilir veya sildirebilirsiniz.

Kaydetme süresi

İnternet sayfalarımız üzerinden tarafımıza bildirilen kişisel veriler, sunum amacına ulaşılana kadar kayıt altında tutulur. Eğer ticari ve vergisel anlamda saklama sürelerinin dikkate alınması gerekiyorsa, belirli veriler için kayıt süreleri 10 yıla kadar sürebilir.

Otomatik kaydedilen kişisel olmayan veriler

İnternet sayfalarımızın kullanımı sırasında organizasyonel ve teknik sebeplerle aşağıdaki veriler kaydedilmektedir: Tarafınızca ziyaret edilen sayfaların isimleri, kullandığınız sürücünün ismi ve işletim sisteminizin ismi, sayfayı ziyaret ettiğiniz tarih ve saat, kullanmış olduğunuz arama motoru, indirilen dosyaların isimleri ve IP adresiniz.

İnternet görüntümüzü düzenli olarak daha da iyileştirmek ve internette sunduğumuz tekliflerimizi daha da cazip kılabilmek için, bu teknik verileri imzasız olarak ve sadece istatistiksel amaçlar için değerlendirmekteyiz. Bu imzasız veriler kişisel verilerden ayrı tutulmakta, korumalı sistemlerde saklanmakta ve kişisel olarak herhangi bir bağlantı kurulması engellenmektedir. Böylece kişisel verileriniz ve özel alanınız her zaman korunmaktadır.

Çerezler

a) Çerezler tam olarak nedir?

Çerezler internet sayfalarını ziyaret etmeniz sırasında bilgisayarınıza, tabletinize veya cep telefonunuza kaydedilen küçük bilgilerdir ve genel anlamda internet sayfa düzeninin daha verimli hale getirilmesini sağlar. Bazı çerezler (oturum çerezleri) sürücü kapatıldığında otomatik olarak silinir, bazıları ise (kalıcı çerezler veya izleme çerezleri) belli bir sürenin bitimine veya sürücünüzün ara belleği dolana kadar ilgili cihaz üzerinde arşivlenir ve internet sayfalarımızı yeniden ziyaret ettiğinizde bize sizi tanıma imkanı verir. Çoğu internet sürücüsü çerezleri otomatik olarak kabul eder. Fakat bunu istemezseniz, basit bir tıkla sürücünüzün ayarlarını değiştirebilirsiniz. Çerezlerle ilgili daha fazla bilgiye aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz.
www.allaboutcookies.org.

b) Çerezler tarafımızca ne için kullanılır?

Çerezleri aşağıdaki durumlar için kullanmaktayız:

- Güvenli bir internet ortamının sağlanması
- Web sitelerimizin performans kontrolü ve müşterilerimiz için kullanıcı kolaylığı sağlanması ve daha iyi bir çevrimiçi deneyiminin kazandırılması

Çerezler tarafımızca işletilen internet siteleri haricinde gerçekleştirdiğiniz internet aktivitelerinizin takibi için kullanılmamaktadır.

Aşağıda belirtilen çerez türleri müşterilerimizin online hizmetlerimizi kullanım şeklini daha iyi değerlendirebilmek ve hizmetlerimizi daha iyi tasarlamak için tarafımızca kullanılmaktadır. Bu şekilde örneğin hangi işlemin fazla zahmetli olduğunu ve kullanıcıların başlattıkları işlemi bu yüzden yarıda bıraktığını tespit edebilmekteyiz. Bu bilgiyle işlem aşamaları kolaylaştırılabilir ve daha müşteri odaklı tasarlanabilmektedir.

c) Ne tür çerezler vardır?

Çerez türü Kullanım amacı
Oturum çerezleri Tarayıcı kapatıldıktan sonra silinir. İnternet sitelerinde gezinilen noktaları ve buralarda kalma süresini kaydeder ve oturum sırasında girişinizi aktif tutmak için kullanılır.
İzleme çerezleri Kişisel veri içermez. internet sayfasının nereden açıldığını, hangi arama motorunun kullanıldığını, hangi bağlantının tıklandığını ve hangi kelimelerin arandığının kaydını alır ve sayfa erişimi esnasında kullanıcının bulunduğu yeri belirler. Ziyaret sayısını ve ilk, güncel ve bir önceki ziyaretin süresini kaydeder. Bu çerezler sadece bizim tarafımızdan işletilen internet sayfalarına yapılan ziyaretleri kaydeder ve başka internet sayfalarına yapılan ziyaretlerde aktif değillerdir.

 

d) Yasal dayanak

Çerezlerin kullanımına ilişkin yasal dayanak KVKK'nun 6 (1) maddesi (f) ile belirlenmştir. Burada sadece İnternet protokol adresi saklanır - başka hiçbir kişisel veri saklanmamaktadır.

e) Çerezlerin silinmesi

İnternet sayfalarımızı ziyaretinizde sizlere mümkün olduğunca rahatlık sağlayacak bazı online özellikler sunmaktayız. Fakat bunlar sadece çerezler yardımıyla çalışmaktadır. İnternet sitelerimiz için belirlenen çerezleri silebilirsiniz. Fakat bu durumda kendi kişisel verileriniz ve içerikleriniz, çerez ayarlarınız dahi silinecektir ve internet sayfalarımızı tekrar açtığınızda yeniden giriş yapan eski ziyaretçi olarak görülmeyeceksiniz. Fakat internet sayfalarımızda kesintisiz olarak gezinebilmek için bazı "önemli" çerezlerin kaçınılmaz olduğunu dikkate almalısınız. Ayrıca bu çerezler sadece internet sayfası verimliliğini kontrol etmek için ve ziyaretçi sayısını kayıt altına almak için tarafımızca kullanılmaktadır.

İstatistik yazılımı Matomo (PIWIK)

İnternet sayfalarımızda açık kaynak yazılımı olan Matomo ziyaretçi erişimlerinin istatistiksel değerlendirilmesi için kullanılmaktadır. Matomo bilgisayarınızda kaydolan ve internet siteleri kullanımınızı analiz etmeye yarayan "çerezler" adında metin dosyaları kullanmaktadır. İlgili internet hizmetini kullanımınız neticesinde çerezler tarafından üretilen bilgiler Almanya'daki sunucularımızda kaydedilmektedir. İlgili IP adresi işlemden hemen sonra ve kayıt edilmeden önce anonim hale getirilmektedir.

Çerezlerin kurulumunu sürücü yazılımınızdaki bir ayarlama ile önleyebilirsiniz. Fakat bu durumda internet sayfalarımızda yer alan bazı fonksiyonları tam kapsamıyla kullanamayabileceğiniz konusunda dikkatinizi çekeriz. (Bkz. Matomo itiraz etme)

Dikkat: Çerezlerinizi silmeniz durumunda opt-out çerezi de silinmiş olacaktır ve tarafınızdan yeniden onaylanması gerekecektir.

Matomo itiraz etme

Üçüncü taraf hizmetlerin ve içeriklerin entegrasyonu

Bu online hizmet içerisinde üçüncü taraf hizmetlerin içerikleri dahil edilebilir örn. YouTube videoları, Google Maps haritaları, RSS-Besleme veya başka internet sayfalarına ait grafikler gibi.

Bu durumda ilgili içeriklerin hizmet sağlayıcıları (aşağıda "üçüncü taraf hizmet sağlayıcıları" olarak belirtilmiştir) kullanıcılara ait IP adreslerini algılarlar. Çünkü IP adresi olmadan üçüncü taraf hizmet sağlayıcıları içerikleri ilgili kullanıcının sürücüsüne gönderememektedirler. Bu nedenle IP adresi bu içeriklerin gönderimi için gereklidir.

Google Maps

Internet sayfalarımız coğrafi bilgileri görsel olarak gösterebilmek için Google Maps API uygulamasını kullanmaktadır. Google Maps kullanımı sırasında Google tarafından da (Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland) internet sayfaları ziyaretçilerinin google maps fonksiyonlarını kullanımı nedeniyle veriler toplanır, işlenir ve kullanılır. Google tarafından veri işleme ile ilgili detaylı bilgiye http://www.google.com/intl/tr_tr/help/terms_maps.html internet adresinde bulabileceğiniz Google'a ait gizlilik bildirimlerinden ulaşabilirsiniz.

Web sunucusunun konumu ile ilgili bilgiler

İnternet sitemiz üzerinden edindiğimiz verilerin işlenmesi, Almanya'daki sunucular üzerinden gerçekleşmektedir.

Güvenlik

Kişisel verilerinizi kayıp, bozulma, kötüye kullanma ve haksız erişime karşı korumak amacıyla, teknik ve organizasyonel anlamda güvenlik önlemleri aldık.

Gizlilik politikamızın değişimi

Teknik gelişim açısından gerekli olması halinde güvenlik ve veri koruma önlemlerimizi değiştirme hakkını saklı tutmaktayız. Bu gibi durumlarda gizlilik politikamız da revize edilecektir. Bu nedenle her zaman güncel olan gizlilik politikamızı dikkate almanızı rica ederiz.

Diğer internet sitelerine bağlantılar

İnternet sayfalarımız çerçevesinde sunulan başka internet sitelerine yönlendiren bağlantıları kullanmanız durumunda, söz konusu gizlilik politikası bu bağlantıları kapsamamaktadır. Sunduğumuz diğer internet sitelerine bağlantıların da veri koruma ve güvenlik standartlarına uygunluklarını sağlamaya gayret göstermekteyiz. Fakat diğer hizmet sağlayıcılarına ait veri koruma ve güvenlik düzenlemelerine uyulması konusunda bir etkimiz bulunmamaktadır. Bu nedenle söz konusu gizlilik politikaları ile ilgili diğer hizmet sağlayıcılarının internet sayfalarından bilgi almanızı rica ederiz.

Bilgi edinme ve itiraz hakkı (Söz konusu haklar için)

Kişisel verilerinizin IREKS tarafından toplanması, işlenmesi ve kullanılması hakkında sorularınız olması halinde, sizinle ilgili kaydedilen veriler hakkında tarafınıza derhal ücretsiz olarak bilgi aktarımı yapılmaktadır. Verilerinizin düzeltilmesi, bloke edilmesi veya silinmesini talep etmeniz durumunda veya herhangi bir şikayet, bilgi talebi veya veri koruma hakkında sorularınız olması halinde sizlere yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız. Konuyla ilgili taleplerinizi aşağıdaki adrese yazılı olarak bildirmenizi rica ederiz. IREKS GmbH, Lichtenfelser Str. 20, 95326 Kulmbach, konu başlığı: veri koruma veya privacy(at)ireks.com adresine mail gönderebilirsiniz.