Doğadan En İyisi
İREKS’ten haberler:
dünya çapında güncel bilgiler

Striezel – Eski günlerdeki gibi

Öncelikle: Striezel, örgü şekilde çalışılan dolgulu mayalı bir pastacılık unlu mamulüdür. Geleneksel olarak fındık veya haşhaş dolguları kullanılmaktadır. Striezel, hem soğuk hem de sıcak havalarda kahvenin yanına çok yakışmaktadır.

Bilmeye değer: Striezel’i kalıba koyarak düzgün şekilli pişirebilirsiniz. Ya da kalıpsız bir şekilde doğrudan fırına da verebilirsiniz, bu da ürüne “el yapımı görünümü” ile özel bir çekicilik katmaktadır. Takvim sayfamıza göz atın!

Farklı lezzet arayanlar için: Ufak bir şey eklemek isterseniz, Striezel’inizin üzerine bir tutam toz şeker veya ince kıyılmış badem serpiştirebilirsiniz; örneğin şekerli sos ile de mükemmel bir kombinasyon yakalayabilirsiniz!

Mevsime uygun: Striezel’imiz aslında bir “sonbahar çocuğu”dur, ama bu mayalı pastacılık unlu mamulümüz Paskalya zamanında da popülerdir. Bazı ülkelerde, geleneksel Paskalya  Striezel’i kahvaltının olmazsa olmazıdır!

Kalıpsız yaptığımız kendi Striezel varyasyonumuzu görmek için videomuza göz atabilirsiniz:

 

MONDO LIEVITO MADRE ile: Lievito Madre’miz Striezel’in içerisinde kullanıldığında, klasik tel tel bir yapı ve elastikiyet sağlamaktadır. Bu nedenle gözenekli ve yumuşak bir iç yapı oluşmaktadır – tam da Striezel’inizin olmasını istediğiniz gibi!

Reçeteye buradan ulaşabilirsiniz