Öncelikle: Striezel, örgü şekilde çalışılan dolgulu mayalı bir pastacılık unlu mamulüdür. Geleneksel olarak fındık veya haşhaş dolguları kullanılmaktadır. Striezel, hem soğuk hem de sıcak havalarda kahvenin yanına çok yakışmaktadır.
Bilmeye değer: Striezel’i kalıba koyarak düzgün şekilli pişirebilirsiniz. Ya da kalıpsız bir şekilde doğrudan fırına da verebilirsiniz, bu da ürüne “el yapımı görünümü” ile özel bir çekicilik katmaktadır. Takvim sayfamıza göz atın!
Farklı lezzet arayanlar için: Ufak bir şey eklemek isterseniz, Striezel’inizin üzerine bir tutam toz şeker veya ince kıyılmış badem serpiştirebilirsiniz; örneğin şekerli sos ile de mükemmel bir kombinasyon yakalayabilirsiniz!
Mevsime uygun: Striezel’imiz aslında bir “sonbahar çocuğu”dur, ama bu mayalı pastacılık unlu mamulümüz Paskalya zamanında da popülerdir. Bazı ülkelerde, geleneksel Paskalya Striezel’i kahvaltının olmazsa olmazıdır!
Kalıpsız yaptığımız kendi Striezel varyasyonumuzu görmek için videomuza göz atabilirsiniz: