Doğadan En İyisi
İREKS’ten haberler:
dünya çapında güncel bilgiler

Croissant – Kat kat keyfini çıkarın

Öncelikle: 20.000.000.000 gerçekten çok büyük bir rakam!  Ve tahminlere göre, her yıl dünya çapında bu kadar kruvasan satılmaktadır. Zaman içinde birçok tatlı ve tuzlu çeşitlerinin ortaya çıkması çok da şaşırtıcı değil.

Bilmekte fayda var: Kruvasanın aslen nereden geldiği konusu, günümüzde hala hararetli tartışmalara neden olmaktadır. Genel söylentiye göre; Marie Antoinette, Fransa’ya taşındığında en sevdiği Avusturya unlu mamulünden vazgeçmek istememiştir ve bu nedenle de ''Hörnla,” “kruvasan” adını almıştır.

Bilmeye değer: Kruvasan hamuru katlandıktan sonra birkaç saat soğukta dinlendirilirse daha kolay işlenir.

Farklı lezzet arayanlar için: Kruvasanlarınızı ‘’lauge’’ ile işlemeye ve tezgahınıza çeşitlilik katmaya ne dersiniz?

Kruvasanımızı Fransız örneğine göre en iyi nasıl pişirdiğimizi görmek için videoya göz atabilirsiniz.

 

MONDO LIEVITO MADRE ile:  Lievito Madre’miz kruvasanın içerisinde kullanıldığında, özellikle ince katmanların ve yumuşak bir iç yapının oluşmasını sağlamaktadır. Nedeni ise; bir kruvasan kesilirken kabuğu kendiliğinden açılmalı ve iç yapısı eşit olarak yumuşak kalmalıdır. Ayrıca kruvasandaki Lievito Madre’miz gerçek bir otantik lezzet ortaya çıkarmaktadır. 

Reçeteye buradan ulaşabilirsiniz