Doğadan En İyisi
İREKS’ten haberler:
dünya çapında güncel bilgiler

Brioche – Tek hamur, çok seçenek

Öncelikle: Tereyağı + yumurta = Brioche. En azından neredeyse :) Brioche’nin birçok çeşidi mevcuttur. Aslen, varlığının 15. yüzyıldan beri belgelendiği Fransa'dan gelmektedir. Genellikle kahvaltıda veya kahve yanında tüketilmektedir.

Biliyor muydunuz?…
Brioche hamuru mutfakta tamamen farklı yerlerde de kullanılmaktadır. Örneğin, haşlanmış sebzeleri veya kremaları ‘’sarmak’’ için mükemmeldir.

Bilmeye değer: Almanya’da Brioche bazen “havari pastası” olarak da isimlendirilir.

Farklı lezzet arayanlar için: Brioche’ları tatlı sevenler vanilyalı puding ile veya tuzlu tercih edenler ıspanak veya beyaz peynir ile de doldurup birbirinden farklı muhteşem lezzetler ortaya çıkarabilir.

 

MONDO LIEVITO MADRE ile: Lievito Madre’miz Brioche’larin içerisinde kullanıldığında, çok yumuşak bir iç yapı ve ‘’pofudukluk’’ sağlar. Müşterilerinize tam da olması gereken lezzette bir ürün sunun – tek kelimeyle otantik!

Reçeteye buradan ulaşabilirsiniz