Doğadan En İyisi
İREKS’ten haberler:
dünya çapında güncel bilgiler

Balkabağı Ekmeği – Dolgun ve lezzetli


Öncelikle: balkabağını ekmek yaparken kullanmak aklınıza ilk gelen şey değildir, ama bu deneyemeyeceğiniz anlamına gelmiyor! Balkabağı Kuzey Amerika turtalarında sıkça kullanılmasına rağmen muhteşem bir lezzet kattığı için kurabiyelerde ve dondurmada da kullanılmaktadır. Ekmekte ise balkabağı sadece ekmeğin görünüşe olumlu bir etki yaratmakla kalmaz, harika bir lezzetin yanı sıra belirgin bir nemlilik de sağlar.

Bilmeye değer: Balkabağı ekmeği yaparken Butternut balkabağı, Maskat balkabağı veya Hokkaido balkabağı gibi farklı çeşitlerini deneyebilirsiniz.   Balkabağının posası, ekmeğin nemli kalmasını sağlar. Balkabağı, ekmekte kullanılmadan önce kaynatılabilir veya çiğ olarak ekmeğe katılarak ekmekle birlikte pişirilebilir.

Farklı lezzet arayanlar için: Hamurunuzu tarçın, kakule, vanilya veya taze rendelenmiş Hindistan cevizi gibi lezzetler ile zenginleştirebilir ve çeşitlendirebilirsiniz. Pişirmeden önce ekmeğin üzerine serpilen kabak çekirdeği, yeme sırasında çıtırlık sağlar.

 


MONDO LIEVITO MADRE ile: Lievito Madre’miz balkabağı ekmeğinin içerisinde kullanıldığında çıtır bir kabuk ve gözenekli iç yapı oluşmasını sağlamaktadır. Rustik ekmekten tam da istenildiği gibi!