Doğadan En İyisi
İREKS’ten haberler:
dünya çapında güncel bilgiler

Karabuğday – Odağımızda “Yalancı tahıl”

IREKS’te uzun zaman önce, kendimiz ve her şeyden önce müşterilerimiz için alışılmış temel tahıl çeşitlerine ilaveten başka tarla hazineleri keşfettik. Bunun iyi bir örneği – neredeyse unutulmuş olan – yükselen trenddeki bir bileşen olarak çok çeşitli unlu mamullerde geri dönüş yolunu bulan karabuğdaydır.

Üçgen şeklindeki tohum, 4000 yılı aşkın süredir Asya’da yetiştirildiği ve tüketildiği için eski bir gelenektir. Adının aksine, karabuğday bir tahıl türü değil, genellikle fundalıklarda yetiştirilen bir Madımak bitkisidir. Böylelikle karabuğday, yalancı tahıl türünün bir ürünüdür. Eşsiz fındık benzeri lezzeti sayesinde birçok ülkede geleneksel tahıl ürünleri alternatifi haline gelmiştir. Pankek, kek, makarna veya unlu mamullerde, dünyanın her yerinde mutfak ve pastanelerde beğenilerek kullanılır.

Kendisi bu kadar popüler ve çok yönlü olduğu için biz de sizin için karabuğdaydan en iyisini üretiyoruz: Ekstrude karabuğday unu olarak kullanılmasının yanı sıra, onu rafine edip karabuğday maltı ve hamur ekşisi elde ediyoruz, bu da IREKS ürünlerinde güçlü karaktere sahip bileşenler olarak yer alıyor.

Karabuğdayın kendine has hafif ve fındık benzeri lezzeti müşterilerinize daima özel şeyler sunmanızı sağlar!